Bodydrum workshops
Bij deze workshop werken we geheel zonder instrumenten. Ritmes, grooves en percussie-muziek ontstaan nu door klappen, stampen, 'bodyhits' en stemgebruik. Dit is zeer geschikt voor momenten waar het even niet zo hard kan, of kleinere ruimtes. Bodydrummen is een spannend en verrassend energiek alternatief.

Sportdrum workshops

Voor hen die met het gehele lichaam actief
aan het slaan willen is er nu ook sportdrummen.
Deze kruising tussen fitnes en drummen is uitermate geschikt om op muzikale wijze de hartslag flink te verhogen.
Verder van belang:
Bij groepen groter dan 50 mensen zal ik in veel gevallen samenwerken met mijn collega Bas Borsten. (www.bangingthedrums.nl)

Naast deze workshop geef ik ook:

- Bodydrum workshops


- Sportdrum workshops

Mijn loopbaan als drummer/percussionist startte al vroeg in mijn jeugd, toen ik overal op en met alles ritmes tikte: op potten en pannen en aan tafel met vorken en messen etcetera. Serieuzer werd dit als student op het Conservatorium, waar ik als Docerend musicus en Uitvoerend musicus afstudeerde. Tevens ontwikkelde ik me op het gebied van de wereldmuziek bij masterdrummers uit Afrika en
Zuid-Amerika. Reeds jaren docerend en spelend bij vele producties, bands, performances en theatergezelschappen, werd mij steeds meer duidelijk dat het beleven en maken van muziek los kan staan van het kunnen of leren bespelen van een instrument. Zo ontstond het idee voor mijn slagwerk workshop Urban Tribes.